Összegyűjtöttük a hasznos információkat a ZEG Rally Showról

Augusztus 8-án rali fesztivált rendez a HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. szakmai támogatásával Zalaegerszegen a Truck Race Promotion. Az eseményen nyolc gyorsasági szakaszt teljesítenek az indulók, a Zalaegerszeg belvárosában kijelölt körön két alkalommal, a ZalaZONE területén levő Smart City és Handling gyorsaságikon háromszor megy végig a mezőny.

A rendezvény a nézők számára ingyenes! Az indulók közt biztosan ott lesz Bútor Róbert a Citroen C3 WRC-vel. Herczig Norbert és Ferencz Ramón a ZEG Rally Show-n ünnepli meg a szurkolókkal a római ERC futamon elért harmadik helyét. Turán Frigyes is elhozza a Volkswagen Polo GTi R5-öt, és Csík Zoltán is megmutatja a Subaru Impreza WRC-t. Egy rali showhoz hozzá tartoznak a Ladák is, Papp Arnie biztosan itt lesz, és ha sikerül autót kerítenie akkor Jana sem hagyja ki a ZEG Rally Showt. Kőváry Barna is kedvenc autómárkájával vesz részt aza eseményen, de Ollé Sasa és Balog Jani is látható lesz Zalaegerszegen. Érdekességként ralikrossz autók is végigmennek a pályákon, Benyó Máté új szerzeményét hozza el a ZEG Rally Showra. Természetesen az amatőr versenyzők is indulhatnak, az egészen biztos, hogy ők is látványosan autóznak majd.

Augusztus 1-én, vasárnap éjfélkor zárul a nevezési határidő, még érdemes leadni a nevezéseket az év egyik legizgalmasabbnak ígérkező eseményére!

Nemcsak a nézők, ahnem a versenyzők jó hangulata is fontos egy ilyen eseményen. Ezt garantálja az, hogy kötetlen formában, eredménykényszer nélkül autózhatnak a különleges helyszíneken, valamint a szurkolókkal is találkozhatnak. A megszokottnál több lehetőség nyílik a beszélgetésre, autogram osztásra és a közös fotók elkészítésére. A rendezők emellett szombat este egy közös vacsorával várják az indulókat, amelyen a két versenyzőn kívül két vendég is részt vehet. A ZEG Rally Show-n autóztatásra is lesz lehetőség, a szponzorok, barátok, családtagok így a jobb egyből tapasztalhatják meg, hogy milyen teljesítmény egy raliautó vezetése.

A Hankook és a Pirelli hazai forgalmazója nagyon gáláns felajánlást tett: a ZEG Rally Show ideje alatt minden versenyzőnek bármilyen márkájú abroncsot ingyenesen szerelnek.

A részletes program:

2021.08.08. vasárnap
GY1 Zala Zone Smart City 1 5.95 km   9:25
GY2 Zala Zone Handling 1 3.75 km 9:43
GY3 Zalaegerszeg City SSS 1 3.50 km 10:11
Szerviz 45p 10:51
GY4 Zala Zone Smart City 2 5.95 km 11:39
GY5 Zala Zone Handling 2 3.75 km 11:57
GY6 Zalaegerszeg City SSS 2 3.50 km 12:25
Szerviz 30p 13:00
GY7 Zala Zone Smart City 3 5.95 km 13:43
GY8 Zala Zone Handling 3 3.75 km 14:01
Céldobogó  14:20

A ZEG Rally Show idején szombaton 16:00-20:30-ig, 2021.08.08-án vasárnap 7:00-17:30-ig a térképen jelölt szakaszokon forgalomkorlátozás lesz. Részletes lakossági információk ebben a bejegyzésben olvashatók.

A ZEG Rally Show gyorsasági szakaszait kijelölt nézői pontokról lehet megtekinteni, ezeket jól láthatóan színekkel jelölve találhatják meg a szurkolók a belvárosban. Lesz külön családi nézői pont is.

A versenyautók mellett a kiegészítő programok is izgalmasnak ígérkeznek. A HUMDA által szervezett Moto Safety 2.0
eseményt egy szlalomversennyel egészítik ki. Ez a program a nagyon sikeres június végi rendezvény folytatása, a regisztrációra 2021.07.30-tól lesz lehetőség a www.humdamotosafety.hu oldalon.

A gyorsasági szakaszok térképei (ezek nagy felbontásban elérhetők a zegrally.hu/letoltesek oldalon is):