A Ranga név is ott van már a II. ZEG Rally Show nevezési listáján

Szerző: | júl 26, 2022 | Kategória nélküli

Zalaegerszegre mindkét Ranga testvér elutazik. Ahogy megszoktuk Ifj. Ranga László és Ranga Péter elválaszthatatlanok egymástól, a két testvér együtt versenyez, egyikük autót vezet, a másik pedig csapatot. A vetésforgóban most Lacinak jutott a kormány, ő indul a II. ZEG Rally Shown.

„Tavaly láttuk az első ZEG Rally Showt, interneten, televízióban és még számtalan csatornán és nagyon megtetszett, és már akkor eldöntöttük, hogy ebben az évben úgy alakítottunk mindent, hogy el tudjunk jönni. Tavaly épp nyaraltunk, és azt már nem tudtuk lemondani” – mondja ifj. Ranga László azt, amivel csak egyetérteni lehet, hiszen egy hazai rally ünnepen Rangáéknak is ott a helyük.

„Nagyon tetszett, hogy ekkora visszhangot kapott az esemény. Vannak olyan ob futamok, amiről alig hallani, többször előfordult, hogy barátok, rokonok verseny után csodálkoztak rá, hogy a hétvégén versenyeztünk, nem jutott el hozzájuk az esemény híre. A ZEG Rally Show megkapta az a figyelmet, amit úgy gondolom meg is érdemelt, mert láttuk azt is, hogy az indulók és a nézők is mennyire jól érezték magukat. A körítés is olyan volt, mint amilyennek lenni kell, látványos rajt- és célceremónia, programokkal megtöltött szervizpark, a nézők számára is látványos, show jellegű gyorsaságik” – sorolja a pozitívumokat Laci, aki természetesen azt is tudja, hogy idén bővült a program, a ralisabb gyorsaságik is helyet kaptak az útvonalban.
„Jó, hogy bekerültek, mert így az a néző, aki a tavalyi pályákon megismerkedett a rallyval, ebben az évben már egyet léphet feljebb, és tempósabb pályákat is láthat. A rutinos ralibarátok pedig választhatnak, hogy melyik gyorsaságikra mennek, az egészen profik pedig biztos, hogy már tervezik az útvonalat, ahol a legjobb pontokon, minél többször láthatják a mezőnyt. Ha így folytatódik, lassan ob futam lesz az esemény” – mondja nevetve Ranga László.

Az sem meglepetés, hogy mivel indul Ranga csapat, a garázsukban egy Rally4-es versenyautó lapul.

„A Peugeot-val indulok, a jobb egyben Czakó Janek ül majd. Most friss ERC rutint is szerzett így biztosan nem tévedünk majd el. Lesz még egy csapattársunk, az R2-es Peugeot-val Lakatos Tamásék is eljönnek erre a hétvégére. Szokás szerint a testvérem is elkísér minket, mert nálunk az a munkamegosztás, hogy amikor egyikünk versenyez, akkor a másik a csapatvezető. A cél az lesz, hogy jól érezzük magunkat, ezért nem is teszünk fel új gumikat, a lényeg, hogy látványosan autózzunk” – mondja Laci.

„Mindenkit várunk a szervizparkba. Lesz nálunk szórólap, amit szívesen alá is írunk mindenkinek. Az autókat is meg lehet nézni, mesélünk is róluk ha valaki kíváncsi egy-két részletre. Nekünk is lesz látnivaló, mert nagyon kíváncsiak vagyunk a ZalaZONE-ra. Eddig csak hallottam róla, és most itt a lehetőség, hogy egy ilyen különleges tesztpályát jobban megismerjünk.”