Select Page

Elkezdődött!

Szombat reggel hivatalosan is beindult az élet a ZalaZONE-ban és Zalaegerszeg belvárosában. A hivatalos szó nem véletlen, hiszen a szervezési munkák, az előkészületek már napok óta zajlanak a helyszínen is. Fogalmazzunk úgy, megérkeztek a főszereplők is!

Úristen ez mekkora! Az első gondolata annak, aki még nem járt a ZalaZONE-ban. A főépületben a verseny központja, mellette egy benzinkút, tőle nem messze a Smart City területe, a távolban pedig a szervizpark sátrai. Oda pedig autópályán lehet eljutni. Igen, autópályán, mert a tesztpályán az is van. Felüljáróval, döntött kanyarral.Használják is a versenyzők, jönnek mennek a szervizautók, szervizkamionok, és az éles versenyautók is fel feltűnnek az utakon. Elgurul az 57 éves Moszkvics, és Varga “Cigány” Zoli is feltűnik a fehér M3-assal. A nadrágja és a napszemüvege azért zöld, és a bal fülében is ott az M3 fülbevaló…

fotó: Makai Gergely / MGR Images

A szervizparkban már érezhető az az oldott hangulat ami a ZEG Rally Show egyik alapfilozófiája. Mindenki jól érzi magát, a feszültségszint roppant erősen közelít a nullához. Itt vannak a WRC-k. Bútor Robiék C3-asa mellett órákat el lehetne tölteni annyi apró finomság van nemhogy a motortérben, hanem még a hátsó rész környékén is. Velük szemben a Subaru WRC S12, Csík Zoliék remek érzékkel rajta hagyták Solbergék nevét is a bal első sárvédőn. Kordáéknál épül a szervizterület, és az autók is sorra bújnak elő a trailerekből. Vizelli Karcsi dekorost keres Zalaegerszegen, de nem ám rohanva! Angyali türelemmel kérdezősködik, hol lehetne egy matricát legyártani. Közben a teljes csapat elővarázsolja a 635 lóerős Focus Supercart az utánfutóról. Sajnos csak legurítják, ezt a kihegyezett motort csak ritkán lehet beindítani, amit meg is értünk, miután Erik megsúgja az árát…

fotó: Makai Gergely / MGR Images

Nem úgy Kiss Péter a homológ Trabanttal, ő olyan lelkesen kocsikázik a tesztutakon, hogy Bútor Robi sem bírja tovább, megnézi az autót, sőt a vezetőülést is kipróbálja.

fotó: TBR Racing

Na igen, erről szól egy ilyen show. Készülnek az amatőr pilóták is, Ladák, BMW-k, négykerékhajtású Golf is megfér egymás mellett a szervizparkban. A büfékocsik üzemelnek, fő a kávé, készül a torilla, velük szemben épül a fedett rajt-céldobogó, és Hoffer Zsoltiék sem csak a versenyautót matricázzák, hanem a közlekedésbiztonsági parkra is odafigyelnek.

A belvárosban lassan vége a gépátvételnek, ott is gördülékenyen zajlik minden, Turán Friciék Volkswagen Poloja, Elek Pisti Mitsubishije és Sasáék sárga Fabiája is sorra kerül.

fotó: Makai Gergely / MGR Images

Érkeznek az újságírók is. Makai Gergely már javában fotóz, tőle megszokhattuk, hogy egy átlagos napot is nem átlagos módon mutat meg nekünk. Füredi Andrisék már a fix kamerák helyét keresik, a többiektől pedig sorra jönnek az üzenetek, “Érkezünk hamarosan!”

Autósport lesz Zalaegerszegen! Autósport ünnep!

fotó: Makai Gergely / MGR Images