Select Page

Zalaegerszeg alpolgármesterének köszöntője

Tisztelt Versenyzők! Kedves Sportrajongók! Kedves Vendégeink!

Nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a ZEG Rally Show minden résztvevőjét, valamennyi érdeklődőt. Megtudván, hogy a zalai megyeszékhelyen rendezik meg e nagyszabású, látványos programot, igyekeztem felkészülni rá, mi fogad majd bennünket, laikusokat, ha ellátogatunk a versenyre. Úgy olvastam, hogy “a rallysport olyan, mint a sakk, nincs idő két lépés között.” S valóban, nagyfokú koncentráció, azonnali reagálás híján aligha teljesíthető bármely pálya.

Ha jobban belegondolok, egy rallyverseny kicsit az elmúlt másfél esztendő kihívásait is magába foglalja, hiszen a pandémia folyamatosan váratlan helyzetekbe sodort mindannyiunkat, újabb és újabb nehézségekkel találtuk szembe magunkat.

Érthető módon most minden új élményre fogékonyabbak vagyunk, örömmel fogadjuk a lehetőségét annak, ha találkozhatunk, ha együtt lehetünk, ha egymással karöltve látogathatunk egy-egy programra, hogy aztán mindazt, amit átélünk, még sokáig idézhessük fel újra csak közösen, örömmel, sok mosollyal.

Zalaegerszegen még nem rendeztek rally versenyt, most kíváncsian várjuk az elhivatott sportolók alkotta mezőnyt, és a megmérettetéssel együtt persze azt az érzést, amit a város pezsgése jelent számunkra. Biztos vagyok benne, hogy a Zala Zone Járműipari Tesztpályát, és a belvárost is magába foglaló pálya izgalmas kihívás lesz a sportolóknak, a közönség számára pedig mindenképpen érdekes kaland, hogy bepillanthatnak, bepillanthatunk egy kicsit a kulisszák mögé.

Mindenkit arra biztatok, ha véget ért a verseny, nézzenek körül, gyönyörködjenek a városban, élvezzék a helyiek vendégszeretetét!

Versenyzőknek és szurkolóknak, zalaegerszegieknek és ide látogatóknak egyaránt azt kívánom, szerezzenek minél több kellemes emléket, benyomást!

Jó szereplést, kellemes időtöltést!

Dr. Vadvári Tibor
alpolgármester